Klazien Kruisheer, schrijfster | spreker bij afscheid en herdenking

Ritueelbegeleider, regio Amsterdam

Schrijfster, spreker, ritueelbegeleider

Zoeken naar de essentie, daarover schrijven, en dan net zolang blijven schaven tot het er stáát: dat is wat ik graag doe. Ik leef op als ik iets moois mag maken, iets geëigends; als er gevoelige zaken in het spel zijn en het erop aankomt wat wel en niet benoemd, aangeraakt mag worden.

Als kind al schreef ik graag verhalen en Sinterklaasgedichten. Eigenlijk heb ik me mijn hele leven ingezet om woorden te vinden voor - het vele - wat ik meemaakte, en heb ik gemerkt dat het hielp zodra het geheel precies ‘klopte’. Dat ik daar nu anderen mee kan helpen, in die eerste volle en verwarrende dagen van rouw, ervaar ik als een groot geschenk.

Eerder werkte ik als freelance tekstschrijver en webredacteur, de laatste jaren voor debatcentrum De Nieuwe Liefde. Ik leerde veel oude wijsheid kennen toen ik Spiritualiteit & Zingeving studeerde en ben bij Gaandeweg Uitvaarteducatie gevormd tot ritueelbegeleider.*


Last but not least
neem ik regelmatig deel aan familieopstellingen: een soort liefhebberij en religieuze beoefening ineen.


“Groot geduld en diepe verfijning, die zijn zeldzaam. Doordat je toegewijd tijd en aandacht aan dingen besteedt, kun je je begeven op subtiele plekken en ben je heel precies. Zo bereik je een verfijnde afstemming.”
- Elly te Brake, mijn opleidster op het gebied van familieopstellingen

“Klazien is heel vaardig met tekst en met mensen
en fijnbesnaard in de omgang.”

- Philippe van Heusden, Academie voor Geesteswetenschappen


06 361 26 753
info@klazienkruisheer.nl


* Een ritueelbegeleider is een professional die families helpt met de inhoudelijke kant van de afscheidsbijeenkomst.